torsdag 4 oktober 2012

Self-raising flour

Läser du ibland engelska eller amerikanska recept och stöter på ingrediensen self-raising flour (eller self-rising flour, som det även stavas)? Det är en blandning av mjöl (oftast vetemjöl) och jäsningsmedel (oftast bakpulver). Denna produkt är inte så vanligt förekommande på den svenska marknaden. Kungsörnen tillverkar dock ett self-raising flour som kallas för Extra fint mjöl och går att köpa i välsorterade matbutiker. Den som vill köpa äkta brittisk vara kan t.ex. hitta det på The English Shop. Jag brukar dock tillverka eget självjäsande mjöl.

Ingredienser, 1 dl self-raising flour:
1 dl mjöl
½ tsk bakpulver (knappt)
1 nypa salt

Gör så här:
1. Blanda noggrant ihop mjöl, bakpulver och salt.
2. Använd mjölet direkt eller förvara det torrt i t.ex. en plåtburk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar